Přílohy

Vyberte si z 65 receptů

Pečené batáty s jablky

Netradiční příloha například k pečenému masu, která jistě oslní nejednoho strávníka. Pečené sladké brambory a jablka, oglazované směsí z hnědého cukru a másla, korunované křupavými ořechy. Ideální na příjemné podzimní obědy nebo večeře.
Číst dále »
0 komentářů

Batátové hranolky

3 batáty (sladké oranžové brambory), 3 lžíce olivového oleje, trochu soli a sladké papriky
Číst dále »
0 komentářů

Cibulové "zelí"

1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chlebové tyčinky grissini

150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g celozrnné mouky, 50 g lněných semínek, 3 g sušeného droždí, 4 g soli, 150 g studené vody, 10 g olivového oleje, sušené bylinky, sezamové semínko, mák nebo hrubě mletá sůl na posypání
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 9., 2017
Přílohy

Cuketový chléb

1 zelená cuketa (o váze asi 1/2 kg), 3 hrnky hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, 2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 3 vejce, 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru, 3/4 hrnku olivového oleje, pár kapek vanilkového aroma, 1 hrnek sekaných vlašských ořechů, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Číst dále »
0 komentářů
Červen 29., 2017
Přílohy, Saláty,

Hlávkový salát se smetanou

2 ks hlávkového salátu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1/2 l vody, 7 lžic octa, 2 lžičky soli, 4 lžíce cukru, 2 špetky mletého pepře
Číst dále »
0 komentářů

Vepřová kotleta a hranolky na grilu

Kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce sojové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky Hranolky: 4 brambory, sůl, 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Květen 15., 2017
Přílohy

Lehký vaječný chléb (cloud bread)

Pokud se snažíte vyhýbat pečivu z mouky nebo jej alespoň omezit, ale přesto si rádi pochutnáte na sendviči nebo přikusujete kousek chleba k polévce, vyzkoušejte cloud bread.
Číst dále »
0 komentářů

Karbanátky z červené řepy

Vařenou řepu nastrouháme. V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky s lněným semínkem a vmícháme do řepy. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a vmícháme i nasekanou čerstvou petrželku. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 stupňů zhruba 40 minut. Dozlatova opečené karbanátky podáváme buď samostatně, nebo například k masu či rybě.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky