Přílohy

Vyberte si z 63 receptů

Květen 14., 2019
Přílohy

Rychlá kaše z červené čočky

Červenou čočku propláchneme, zalijeme horkou vodou a vaříme spolu s kurkumou a kmínem doměkka ve slané vodě asi 5 minut. Poté rozmixujeme na kaši. Cibuli a česnek nakrájíme a na mírném ohni orestujeme na másle. Přelijeme přes kaši a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
Duben 26., 2019
Přílohy

Lehký vaječný chléb (cloud bread)

Pokud se snažíte vyhýbat pečivu z mouky nebo jej alespoň omezit, ale přesto si rádi pochutnáte na sendviči nebo přikusujete kousek chleba k polévce, vyzkoušejte cloud bread.
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé hranolky s petrželkou

1 kg mražených hranolek, 1 litr řepkového oleje, sůl a hrst čerstvé zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů
Duben 4., 2019
Přílohy

Mrkvová rýže

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule (popř. 2 jarní cibulky), 2 mrkve, kousek čerstvého zázvoru (stačí 1 cm), 2 stroužky česneku, 1 hrnek rýže (např. basmati), 2 až 3 hrnky vody či vývaru, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená bramborovo-mrkvová kaše

1 kg brambor, 4 větší mrkve, sůl, trochu mléka, kousek másla, 4 žloutky, 1 dl smetany ke šlehání, 100 g tvrdého sýra, muškátový oříšek
Číst dále »
0 komentářů

Zelené fazolky se slaninou

Fazolky jsou snadné na přípravu, skvěle chutnají a slouží jako přírodní čisticí kartáč pro vaše střeva. Rozhodně je tedy vyzkoušejte!
Číst dále »
0 komentářů

Bramboráky se zakysanou smetanou

800 g brambor, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 100 g slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, mletý pepř, olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej Varoma) a zakysaná smetana (doporučujeme zakysanou smetanu Ranko)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chléb

V trošce vlažné vody si necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. Poté vmícháme vzešlý kvásek a zpracujeme důkladně ručně těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 až 40 minut. Z vykynutého těsta poté utvoříme bochník, který nožem párkrát lehce na povrchu nařízneme, posypeme moukou a  dáme na plech vyložený pečicím papírem. Tam necháme ještě chvilku dovykynout. Po vykynutí pečeme nejprve v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut. Po této době snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších přibližně 45 minut (dokud nebude mít chléb opečenou kůrku). Čerstvý chléb podáváme například ke škvarkům nebo domácí paštice. Poznámka: Náš recept na vepřové škvarky naleznete ZDE a recept na domácí paštiku máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky