Pomazánky

Vyberte si z 42 receptů

Srpen 5., 2019
Pomazánky

Pomazánka z pečených paprik

Nejen že je tato pomazánka na přípravu opravdu snadná, ovšem její výrazná chuť vás skutečně překvapí a především ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku!
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 9., 2019
Pomazánky

Tvarohová pomazánka s pažitkou

250 g tvarohu (např. Ranko), 2 až 4 lžíce bílého jogurtu (vyzkoušejte náš výtečný smetanový jogurt Ranko), trochu soli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce nasekané zelené pažitky
Číst dále »
0 komentářů
Červen 21., 2019
Pomazánky

Tvarohová pomazánka s mrkví

100 g polotučného tvarohu, 50 g másla o pokojové teplotě, 2 vejce, 1 najemno nastrouhaná mrkev, špetka sušeného drceného zázvoru dle chuti, sůl, pepř, jarní cibulka nebo čerstvý koriandr na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Sýrovo-zázvorová pomazánka

1 balení sýru Akawi, 3 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, 100 g sáru Čedar, 1 stroužek česneku, citron, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí lučina

Základ: 2 kelímky (240 ml) bílého jogurtu s probiotickou kulturou BiFi Ranko, 250 ml měkkého tvarohu (doporučujeme polotučný tvaroh Ranko), sůl Podle chuti: nasekané bylinky (pažitka, bazalka…), prolisovaný česnek, nastrouhaný křen apod.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 17., 2019
Pomazánky

Cizrnová pomazánka zvaná Hummus

Z plechovky s cizrnou slijeme šťávu, přičemž si ji necháme na později. Do mixéru vsypeme cizrnu, přidáme olivový olej, sezamovou pastu tahini, trochu šťávy z cizrny, citronovou šťávu, utřený česnek a sůl. Všechno mixujeme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří hladká pomazánka. Pokud je příliš hustá, můžeme přidat více slité šťávy z cizrny. Podle chuti ještě můžeme dochutit solí nebo citrónem. Ozdobíme petrželkou a podáváme s pita chlebem nebo jiným čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 15., 2019
Pomazánky

Domácí arašídové máslo

200 g pražených a solených arašídů (vyzkoušejte naše arašídy Cvak Cvak), 1 až 2 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Květen 15., 2019
Pomazánky

Cizrnová pomazánka s avokádem

1 plechovka vařené cizrny, 1 zralé avokádo, citron, sůl, pepř, jarní cibulka, chilli
Číst dále »
0 komentářů

Domácí mandlové máslo

Mandle vložíme do mixéru a podle výkonnosti mixéru mixujeme do krásné, hladké hmoty. Vmícháme citronovou šťávu se solí (pokud jsme neměli mandle solené) a máme hotovo! Mandlové máslo skvěle chutná na opečených toastech.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky