Polévky teplé

Vyberte si z 93 receptů

Leden 16., 2017
Polévky teplé

Boršč s masem

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 2 párky (lze použít i 1 klobásu), 1 malá konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany (nemusí být)
Číst dále »
2 komentáře
Leden 12., 2017
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud chcete ale vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát, mátu a posunete její chuť opět na jinou úroveň!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

V kastrolu si na olivovém oleji osmahneme nejprve pokrájenou cibuli a po asi 3 minutách smažení přidáme nasekaný česnek s chilli papričkou. Po další minutě přilijeme rajčata z plechovky (včetně nálevu) a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixerem. Dochutíme solí, mletým pepřem a trochou cukru. Nalijeme na talíře, přelijeme trochou kokosového mléka a podle možností ozdobíme zelenou petrželkou nebo čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Polévky teplé

Pivní polévka

6 až 8 silnějších plátků staršího tmavého chleba, 500 ml piva, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla nebo másla, 1 l hovězího vývaru, sůl, pepř, kmín, 3 vejce, čerstvá petrželka
Číst dále »
0 komentářů
Leden 9., 2017
Polévky teplé

Klasická česnečka

Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Před podáváním přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 2., 2017
Polévky teplé

Tradiční valašská kyselica

500 g kysaného zelí, 5 ks brambor, 3 cibule, klobása, slanina, zakysaná smetana, mléko, hladká mouka, bobkový list, sůl, pepř, kmín, ocet, máslo
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 15., 2016
Polévky teplé

Gulášová polévka s paprikami

Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci si rozehřejeme kousek sádla a osmažíme na něm nejprve cibuli, po pár minutách i česnek a po další minutě přihodíme i pokrájené maso. To osmahneme dozlatova ze všech stran. Stáhneme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, mletou sladkou papriku a trochu kmínu. Zalijeme vodou nebo vývarem a dáme opět vařit. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Červenou i žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Také párek (popř. klobásku) pokrájíme na kolečka. Když je maso téměř měkké, přidáme do polévky pokrájené brambory, papriky i párek (klobásku) a vše dovaříme doměkka. Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 13., 2016
Polévky teplé

Krémová bramborová polévka (bramboračka)

500 g brambor, 1 pórek, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 l vývaru, 200 ml smetany na vaření, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř, kousek másla, hrstička čerstvé (popř. mražené) zelené (nejlépe hladkolisté) petrželky
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 29., 2016
Polévky teplé

Polévka z červené čočky

200 g červené čočky, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1 l zeleninového vývaru, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, sůl, mletý pepř, trošku mletého koriandru, trochu citronové šťávy, kousek másla, čerstvý libeček na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky