Omáčky a dresinky

Vyberte si z 38 receptů

Domácí nachos s rajčatovým dipem

Mexické lupínky nachos jsou ideální pochoutkou na letní party. Zkuste si je připravit snadno doma a oslňte tak své hosty něčím novým!
Číst dále »
0 komentářů
Červen 9., 2017
Omáčky a dresinky

Domácí chilli omáčka s česnekem

12 ks chilli papriček, 6 stroužků česneku, sůl, rajčatový protlak, krystalový cukr, voda, vinný ocet, sojová omáčka, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů
Červen 9., 2017
Omáčky a dresinky

Hořčičná omáčka s medem

6 lžic zakysané smetany Ranko, 2 lžíce tekutého medu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, 2 lžíce šťávy z citronu, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Rebarborový džem s jahodami

1 kg řapíku rebarbory, 500 g jahod, 400 g tmavého cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 ks citronu, kůra z chemicky neošetřeného citronu
Číst dále »
0 komentářů

Toasty s čedarovo pivní omáčkou

1 balení toastového chleba, 2 lžičky hořčice, 100 ml světlého piva, 200 g čedaru, 2 vaječné žloutky, 2 špetky čerstvě rozemletého pepře
Číst dále »
0 komentářů
Březen 13., 2017
Omáčky a dresinky

Jablečná omáčka

2 ks středně velkých jablek, šťáva ze 2 citronů, 1 špetka mleté skořice, 1 špetka muškátového oříšku, 1 špetka mletého nového koření, 1 až 2 lžíce krupicovího cukru, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí medová majonéza

2 lžíce medu, 2 žloutky, 1/4 l slunečnicového oleje, 1 lžička hořčice, 2 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Avokádová majonéza

Také chcete po Vánocích svému tělu trošku odlehčit, ale nechcete se vzdát všeho ,,dobrého,,? Přinášíme vám skvělou alternativu klasické majonézy, kterou můžete použít například k masům, či pečené zelenině.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 20., 2016
Omáčky a dresinky

Dipy k masu

Postup: Domácí majonéza: Žloutky si vyklepeme do vysoké nádoby, přidáme hořčici, zalijeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Ponoříme tyčový mixér a pomalu šleháme, dokud hmota není tuhá. Ochutíme solí a pepřem. Okurkový dip: Okurku si nastrouháme na co nejjemnější kousky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme jogurt a ochutíme olejem, solí a pepřem. Dle chuti zakápneme citronem. Domácí tatarka: Nejdříve si připravíme majonézu dle předchozího návodu. Okurku a cibulku si nakrájíme najemno a přidáme k majonéze. Ochutíme solí a pepřem. Česnekovo-mandarinkový dip: Prolisujeme si česnek a mandarinku nakrájíme na co nejmenší kousky. Zalijeme zakysanou smetanou a ochutíme solí, pepřem. Hořčično-medová omáčka: Hořčici smícháme s medem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky