Moučníky pečené

Vyberte si z 143 receptů

Duben 18., 2019
Moučníky pečené

Velikonoční jidášky

Toto tradiční kynuté pečivo se peklo především na Zelený čtvrtek. Jedná se o sladké bochánky nepravidelného zakrouceného tvaru. Jidášky získaly svůj název po apoštolu Jidášovi, který zradil Ježíše Krista. Za svou zradu se poté oběsil a z tohoto důvodu se poté pečivo překládalo a kroutilo tak, aby symbolizovalo provaz.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 16., 2019
Moučníky pečené

Velikonoční cupcakes

Malovaná vajíčka, čokoládové figurky, mazanec či beránek, to jsou pochoutky, které se každoročně objevují na svátečních stolech mnoha domácností. Co ale letos překvapit koledníky a vaše blízké něčím novým? Vyzkoušejte tyto roztomilé jarní dortíky se zaječími oušky, na kterých si rádi pochutnají nejen ti nejmenší.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 11., 2019
Moučníky pečené

Citronový chlebíček

Vyzkoušejte tento snadný recept na vláčný a velmi netradiční citronový chléb. Doplňte jej domácí marmeládou či jemným citronovým krémem a skvělou svačinu nebo dezert máte na světě.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 5., 2019
Moučníky pečené

Mrkvové muffiny

400 g mrkve, 250 g krystalového cukru, šťáva z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžička jedlé sody, 200 ml oleje
Číst dále »
0 komentářů
Duben 1., 2019
Moučníky pečené

Jablečný štrůdl s vanilkovým krémem

Jablečný štrůdl: 1 listové těsto, 4 jablka, hrst rozinek, 2 vanilkové cukry, trochu mleté skořice, 1 vejce (na potření) Vanilkový krém: 400 ml mléka, 1 vanilkový puding, 2 vanilkové cukry, 4 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
Březen 18., 2019
Moučníky pečené

Citronové suflé

Kombinace jemného sladkého krému s osvěžujícím citronovým podtónem vás zkrátka dostane!
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční bochánek (mazanec)

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse rozmícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a sůl. Zaděláme kváskem, přilijeme žloutky a přidáme citronovou kůru. Vše vymícháme v hladké, tužší těsto.  Přidáme rozinky namočené v tuzemáku (i s tuzemákem) a mandle. Poprášíme moukou a necháme zakryté v teple asi hodinu odpočívat. Pak na plech vytvarujeme jeden velký nebo dva menší bochánky a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Před vložením do trouby nahoře bochánek křížem „nastřihneme“ a oblepíme proužky pečicího papíru, aby bochánky vyběhly nahoru a ne do stran. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem (aby měl bochánek zlatavou barvu), posypeme plátky mandlí (popř. ovesnými vločkami) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Po zapečení (asi po 10 až 15 minutách) proužky odstraníme. Pečeme dalších 30 až 45 minut při 175°C. Po upečení bochánek pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 13., 2019
Moučníky pečené

Lehké citronové řezy

Netradiční dezert, který vás ohromí svou vyváženou chutí křehké sladké krusty a osvěžující citronové náplně.
Číst dále »
0 komentářů
Březen 13., 2019
Moučníky pečené

Matcha tea sušenky

Další z receptů s využitím čaje matcha tea nadchne všechny milovníky křupavých sušenek neboli cookies!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky