Mleté maso

Vyberte si z 22 receptů

Listopad 16., 2017
Mleté maso, Těstoviny,

Boloňské špagety

Dáme vařit špagety do osolené vroucí vody. Mezitím si na oleji opečeme nejprve cibuli, k ní přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev a celer). Chvíli opékáme, poté přidáme prolisovaný česnek a asi po 2 minutách i mleté maso. Dále opékáme, dokud se maso krásně neosmahne. Do této směsi přidáme loupaná rajčata, červené víno a rajský protlak. Osolíme, opepříme a zvolna ještě podusíme, aby maso bylo měkké. (Omáčka by měla být přirozeně hustá, proto buď dusíme o chvilku déle, případně naopak dolijeme trochu vody.) Na závěr okořeníme mletým muškátovým oříškem a trochou oregana. Boloňskou směs servírujeme na uvařené špagety a posypeme strouhaným tvrdým sýrem a sekanou zelenou petrželkou.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 6., 2017
Mleté maso

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

6 až 8 pálivých (slovenských) paprik, 400 g mletého hovězího masa, 1 starší rohlík, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, pepř, trochu mléka, 1 cibule, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 konzerva loupaných rajčat, cca 1/2 l vody nebo vývaru
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 30., 2017
Mleté maso

Zelné listy plněné mletým masem

1 malá hlávka bílého zelí, 1/2 kg mletého hovězího masa, 3 stroužky česneku (do mletého masa), 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl, mletý pepř, 1 větší plechovka s loupanými rajčaty, 2 stroužky česneku (na omáčku), zelená petrželka (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 23., 2017
Mleté maso

Masové koule s jablky

500 g mletého hovězího masa, 2 ks jablk, 2 hrsti strouhanky, 2 vajíčka, 1 lžičku římského knímu, 1/2 lžičky koriandru, 2 ks chilli papriček, 1 lžíce oregána, rozmarýn, pepř, sůl, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hovězí hamburger

300 g hovězího mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička koření na mletá masa, olej na smažení, 4 housky, 4 lžíce kvalitního kečupu, 4 lžíce hořčice, 4 plátky toastového sýra, 4 kolečka rajčat, 4 kousky kadeřavého salátu, 4 kolečka červené cibule
Číst dále »
0 komentářů
Září 19., 2017
Mleté maso

Plněné a zapečené cukety

2 dlouhé cukety, olivový olej, 3 cibule, 300 g mletého hovězího masa, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, trochu drceného kmínu, 1 lžička provensálského koření, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45%), 4 lžíce rajského protlaku, 10 cherry rajčátek, čerstvý kopr na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Květen 19., 2017
Mleté maso

Mexické burrito

500 g hovězího mletého masa, 2 ks cibule, 1 plechovka sterilovaných rajčat, 1 plechovka sterilovaných fazolí, česnek, červené víno, kmín, sladká paprika, chilli, olej, koriandr
Číst dále »
0 komentářů

Anglický tradiční masový koláč – Shepherd’s Pie

To co je pro nás svíčková, to může být pro angličany masový koláč (Shepherd’s Pie). Ten se sice originálně dělá z jehněčího masa. To ale není tak často k sehnání, takže v našich zeměpisných šířkách můžete využít i jiné mleté maso – třeba hovězí. Výsledek bude stejný – perfektní a jednoduchý oběd, ale taky něco nového pro celou vaši rodinu
Číst dále »
0 komentářů

Boloňské lasagne

Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej  s máslem a zvolna na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata, protlak, koření na těstoviny, sůl a pepř. Při nízké teplotě necháme dusit asi hodinu, dokud nevytvoříme celistvou hustou omáčku. V průběhu vaření masového ragú uděláme bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vlažné plnotučné mléko – tolik, abychom získali bešamel krémové konzistence. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nyní si předvaříme lasagne v osolené vodě max. 2 minuty. Do hotového masového ragú ještě vmícháme na závěr najemno nasekanou bazalku a pokrájené olivy. Do skleněného pekáčku, který jsme vymazali máslem, vložíme první vrstvu těstovin, zalijeme ji vrstvou boloňské omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem, opět proložíme vrstvou těstovin a postup opakujeme podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. Končíme boloňskou omáčkou, přelijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180 stupňů. Zapečené lasagne ihned podáváme.
Číst dále »
3 komentáře

Vyhledávání receptů

Rubriky