Hovězí maso

Vyberte si z 23 receptů

Říjen 3., 2018
Hovězí maso

Hovězí líčka na víně

1 kg hovězích líček, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml suchého červeného vína, máslo, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 3., 2018
Hovězí maso

Hovězí nudličky na víně

500 g libového hovězího masa, 2 větší cibule, 1 plechovka rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 3 dcl červeného vína, sůl, pepř, olej
Číst dále »
0 komentářů
Září 27., 2018
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

10 ks větších čerstvých hub, 100 g sádla, 5 ks cibule, 1 lžička drceného kmínu, 500 g masa na guláš (např. hovězí, ale může být i srnčí apod.), 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, smetana (dle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 28., 2018
Hovězí maso

Dušená mrkev s hovězím masem

Hovězí maso omyjeme a dáme vařit společně s vodou do papiňáku. Uvaříme doměkka, slijeme (a uschováme) vývar a maso nakrájíme na kostky. Na oleji si poté osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme oloupanou a na silnější kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct. Poté přidáme cukr a vývar z masa, v němž budeme mrkev dusit. Přihodíme nové koření s bobkovým listem a dusíme, dokud není mrkev téměř měkká. Zahustíme rajčatovým protlakem, přidáme pokrájené vařené hovězí maso a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s vařenými brambory.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 17., 2018
Hovězí maso

Hovězí steak na pepři

4 steaky z roštěné, sůl, 1 lžíce vícebarevného pepře, 2 lžíce oleje, kousek bylinkového másla
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 16., 2018
Hovězí maso

Hovězí steak se švestkovou omáčkou

Hovězí steak: 4 hovězí steaky, 6 lžic olivového oleje, drcený barevný pepř Švestková omáčka: 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru (nejlépe hnědého třtinového), 1/4 l červeného vína, 1/4 l drůbežího vývaru, 1 lžíce sójové omáčky, 200 g švestkových povidel, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Květen 22., 2018
Hovězí maso

Hovězí guláš s kávovinou

500 g hovězího masa, 3 lžíce oleje, 3 cibule, 100 g slaniny, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 2 rajčata, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1/2 l hovězího vývaru (nebo vody), 2 lžíce bezkofeinové směsi, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů
Leden 9., 2018
Hovězí maso

Ražniči z hovězích jater

Játra omyjeme a osušíme. Spolu se slaninou nakrájíme na kousky (játra na větší, slaninu na menší). Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Vše střídavě napichujeme na špejle, které jsme předtím namočili do vody (aby se nepřipalovaly). Ražniči osmažíme v oleji ze všech stran – raději pomalu a delší dobu, aby byla játra hotová a měkká. Na závěr osolíme a opepříme a naservírujeme na listy zeleného salátu. Podáváme s čerstvým chlebem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky