Hovězí maso

Vyberte si z 23 receptů

Únor 9., 2017
Hovězí maso

Hovězí steak s chřestem

300 g hovězího steaku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého zeleného pepře, smetana na šlehání
Číst dále »
0 komentářů
Únor 1., 2017
Hovězí maso

Hovězí maso v zelí

1/2 kg hovězího masa, 1/2 hlávky bílého zelí, olej na smažení, 2 středně velké cibule, sůl, mletý černý pepř, trochu kmínu
Číst dále »
0 komentářů
Leden 23., 2017
Hovězí maso

Hovězí nudličky na víně

500 g libového hovězího masa, 2 větší cibule, 1 plechovka rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 3 dcl červeného vína, sůl, pepř, olej
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Hovězí maso

Hovězí líčka na víně

1 kg hovězích líček, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml suchého červeného vína, máslo, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 2., 2016
Hovězí maso

Telecí medailonky na zelenině

8 malých telecích medailonků (nejlepší jsou ze špičky svíčkové), hrubě mletý pepř, 1/2 lilku, 1/2 zelené cukety, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 červená cibule, 2 rajčata, 4 lžíce olivového oleje, kousek másla, sůl, 2 stroužky česneku, trochu cibulové marmelády, čerstvé bylinky na ozdobu (např. rozmarýn, tymián…)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 23., 2016
Hovězí maso

Plzeňský karbonát

800 g hovězího zadního, sůl, pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, 2 hlavičky česneku, 6 lžic sádla, 1 lžíce rajského protlaku, 200 až 250 ml piva, 2 párky
Číst dále »
0 komentářů

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý pepř, 50 g naložených kaparů (koupíme v malé skleničce), pár černých oliv (bez pecky), kousek parmazánu, hrst čerstvé rukoly
Číst dále »
0 komentářů

Anglický tradiční masový koláč – Shepherd’s Pie

To co je pro nás svíčková, to může být pro angličany masový koláč (Shepherd’s Pie). Ten se sice originálně dělá z jehněčího masa. To ale není tak často k sehnání, takže v našich zeměpisných šířkách můžete využít i jiné mleté maso – třeba hovězí. Výsledek bude stejný – perfektní a jednoduchý oběd, ale taky něco nového pro celou vaši rodinu
Číst dále »
0 komentářů

Poctivý guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku. Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho zhruba 3/4 hodiny. Až je cibulka krásně osmažená poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme aby se ,,zatáhlo,,. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou a přidáme protlak. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem a dle chuti zahustíme bud chlebem, nebo perníkem. Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem . Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou a nezbývá nic jiného než vám popřát dobrou chuť. 🙂
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky