Hovězí maso

Vyberte si z 23 receptů

Září 18., 2017
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

Houby očistíme a pokrájíme na plátky. Na sádle osmažíme nahrubo pokrájenou cibuli a pokrájené houby, ke kterým v průběhu smažení přisypeme drcený kmín. Maso si mezitím pokrájíme na kostky, přidáme na pánev a také orestujeme. Poprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a červenou papriku. Guláš podlijeme horkou vodou a maso podusíme doměkka. Na závěr můžeme podle chuti zjemnit trochou smetany. Podáváme buď s čerstvým chlebem, nebo s knedlíky.
Číst dále »
0 komentářů

Sekaná s cuketou a žampiony

2 menší zelené cukety, 3 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 1/2 kg mletého masa, 2 vejce, 1 hrnek strouhanky, 3 stroužky česneku, kmín, majoránka, větší mrkev, velká červená paprika, 4 ks žampionů, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Anglický tradiční masový koláč – Shepherd’s Pie

To co je pro nás svíčková, to může být pro angličany masový koláč (Shepherd’s Pie). Ten se sice originálně dělá z jehněčího masa. To ale není tak často k sehnání, takže v našich zeměpisných šířkách můžete využít i jiné mleté maso – třeba hovězí. Výsledek bude stejný – perfektní a jednoduchý oběd, ale taky něco nového pro celou vaši rodinu
Číst dále »
0 komentářů
Únor 9., 2017
Hovězí maso

Hovězí steak s chřestem

300 g hovězího steaku, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky čerstvě mletého zeleného pepře, smetana na šlehání
Číst dále »
0 komentářů
Únor 1., 2017
Hovězí maso

Hovězí maso v zelí

1/2 kg hovězího masa, 1/2 hlávky bílého zelí, olej na smažení, 2 středně velké cibule, sůl, mletý černý pepř, trochu kmínu
Číst dále »
0 komentářů
Leden 23., 2017
Hovězí maso

Hovězí nudličky na víně

500 g libového hovězího masa, 2 větší cibule, 1 plechovka rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 3 dcl červeného vína, sůl, pepř, olej
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Hovězí maso

Hovězí líčka na víně

1 kg hovězích líček, 50 g slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 2 lžíce rajčatového pyré, 500 ml hovězího vývaru, 200 ml suchého červeného vína, máslo, sůl, pepř, bobkový list, hladká mouka
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 2., 2016
Hovězí maso

Telecí medailonky na zelenině

8 malých telecích medailonků (nejlepší jsou ze špičky svíčkové), hrubě mletý pepř, 1/2 lilku, 1/2 zelené cukety, 1 žlutá paprika, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 červená cibule, 2 rajčata, 4 lžíce olivového oleje, kousek másla, sůl, 2 stroužky česneku, trochu cibulové marmelády, čerstvé bylinky na ozdobu (např. rozmarýn, tymián…)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 23., 2016
Hovězí maso

Plzeňský karbonát

800 g hovězího zadního, sůl, pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, 2 hlavičky česneku, 6 lžic sádla, 1 lžíce rajského protlaku, 200 až 250 ml piva, 2 párky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky