Bramborové pokrmy

Vyberte si z 45 receptů

Duben 16., 2019
Bramborové pokrmy

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Duben 15., 2019
Bramborové pokrmy

Bramborová kaše s cibulkou a petrželkou

Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím si na másle osmahneme pokrájenou cibulku dozlatova a zelenou petrželku nasekáme nadrobno. Brambory uvařené doměkka slijeme, rozšťoucháme nejprve šťouchadlem, přilijeme smetanu a našleháme do podoby kaše. Přimícháme osmaženou cibulku s nasekanou petrželkou, osolíme podle chuti a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Rychlé hranolky s petrželkou

1 kg mražených hranolek, 1 litr řepkového oleje, sůl a hrst čerstvé zelené petrželky
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená bramborovo-mrkvová kaše

1 kg brambor, 4 větší mrkve, sůl, trochu mléka, kousek másla, 4 žloutky, 1 dl smetany ke šlehání, 100 g tvrdého sýra, muškátový oříšek
Číst dále »
0 komentářů
Březen 27., 2019
Bramborové pokrmy

Pečené brambory s bylinkami

5 až 6 středně velkých brambor, máslo, sůl, česnek a bylinky (tymián, oregano, bazalka….)
Číst dále »
0 komentářů

Bramboráky se zakysanou smetanou

800 g brambor, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 100 g slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, mletý pepř, olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej Varoma) a zakysaná smetana (doporučujeme zakysanou smetanu Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 25., 2019
Bramborové pokrmy

Štouchané brambory se zelím a slaninou

1 kg moučných brambor (typu C), 2 lžíce sádla, 2 cibule, 200 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 1 sklenice sterilovaného zelí (vyzkoušejte naši značku Dle Gusta), sůl, mletý pepř, trošku mletého či strouhaného muškátového oříšku, čerstvá zelená petrželka na ozdobu a kvalitní párky nebo klobásy (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 23., 2019
Bramborové pokrmy

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky: 750 g brambor (typu C), 250 g hrubé mouky, sůl, 60 g másla, 2 vejce Náplň: 400 g uzeného masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř Dále: hrubá mouka (na vál), kysané zelí jako příloha (podle chuti teplé či studené)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky