Bezmasá jídla

Vyberte si z 47 receptů

Srpen 5., 2019
Bezmasá jídla

Plněné papriky zapečené s nivou

Papriky omyjeme, zbavíme jader a rozkrojíme napůl. Rýži uvařenou podle návodu, necháme vychladnou a přidáme k ní dozlatova opečenou cibulku a nastrouhaný eidam. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Paprikové lusky si na 15 minut vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut. Poté je vyndáme a plníme rýžovou směsí. Vše na závěr posypeme nastrouhanou nivou a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme dalším 15 minut na 180 stupňů.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 11., 2019
Bezmasá jídla

Mátový bulgur

200 g bulguru, 600 ml vody nebo vývaru, olivový olej, 3 ks jarní cibulky, 3 stroužky česneku, 1 ks malé okurky, čerstvá máta, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů
Červen 24., 2019
Bezmasá jídla

Pizza s rajčaty a mozzarellou (Pizza Margarita)

Těsto: 40 g droždí, 1 a ½ šálku vlažné vody, špetka cukru, 4 šálky mouky, ½ lžičky soli, 1 šálek olivového oleje Náplň: 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, 1/2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, sůl, 200 tvrdého sýra (např. eidam 45%), 400 g rajčat, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Toasty s čedarovo pivní omáčkou

1 balení toastového chleba, 2 lžičky hořčice, 100 ml světlého piva, 200 g čedaru, 2 vaječné žloutky, 2 špetky čerstvě rozemletého pepře
Číst dále »
0 komentářů

Smažené sýrové prsty

Sýr necháme okapat (to v případě mozzarelly) a poté si ho nakrájíme na asi prst silné a dlouhé hranolky či válečky. Osolíme je a obalíme v mouce smíchané s trošku mletého barevného pepře, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme k nim například rajčatovou omáčku (salsu). Poznámka: Náš recept na pikantní rajčatovou omáčku (salsu) přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Květen 21., 2019
Bezmasá jídla

Papriky plněné sýrem akawi

Papriky omyjeme, odřízneme jim stopku a důkladně vydlabeme semínka. Sýr Akawi rozdlabeme vidličkou a smícháme s olivovým olejem a slunečnicovými semínky. Směsí naplníme papriky, vložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody a olivovým olejem. Pečeme na 180 cca 20 až 30 minut. Podáváme s čerstvou tmavou či světlou bagetou.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 21., 2019
Bezmasá jídla

Sýrové suflé

60 g másla, 50 g mouky, ¼ l mléka, mletý pepř, trochu strouhaného muškátového oříšku, 4 žloutky, 3 bílky, 100 g strouhaného 45% eidamu
Číst dále »
0 komentářů

Čočkové karbanátky

250 g čočky, 2 mrkve, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 5 lžic strouhanky, majoránka, pepř, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Čočková sekaná

Do předem uvařené čočky přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Přidáme vejce a prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli a ochutíme kmínem, solí a pepřem. Zahustíme strouhankou a vytvarujeme sekanou, kterou vložíme do předem vymaštěněho pekáče. Pečeme cca 1 hodinu na 180 stupňů Celsia. Podáváme například s bramborovou kaší.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky