Hovězí maso omyjeme, odblaníme a zbavíme tukové vrstvy. Dobře nasolíme a opepříme, ze všech stran potřeme dijonskou hořčicí smíchanou s červeným vínem a worcesterovou omáčkou. Necháme uležet nejlépe přes noc v lednici. Před tepelnou úpravou maso necháme alespoň hodinu v pokojové teplotě. Maso zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji, aby se zatáhlo. Přendáme do pekáčku a pečeme zhruba 30 až 35 minut (dle velikosti), aby maso bylo medium rare (neboli středně propečené). Pokud používáme teploměr na pečení, maso by mělo dosáhnout 55 až 60˚C. Po vyndání z trouby maso zakryjeme alobalem a necháme alespoň 10 minut odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozmístila v mase.

Zeleninu dobře omyjeme, rajčata napůlíme a fazolky necháme okapat. Z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře připravíme zálivku. Lusky, rajčata, rukolu a fazolky smícháme ve větší míse a zalijeme je připraveným dresinkem. Podáváme s najemno nakrájeným rostbífem ozdobené piniovými oříšky. Podle chuti můžeme přidat hoblinky parmezánu.