Recepty

Vyberte si z 1371 receptů

29 listopadu., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Jednohubky z kozího sýra

200 g kozího sýru, 150g pikantní klobásy, 100 g zelených oliv bez pecky, toustový chléb
Číst dále »
0 komentářů
23 listopadu., 2016
Hovězí maso

Plzeňský karbonát

800 g hovězího zadního, sůl, pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, 2 hlavičky česneku, 6 lžic sádla, 1 lžíce rajského protlaku, 200 až 250 ml piva, 2 párky
Číst dále »
0 komentářů
23 listopadu., 2016
Domácí výrobky

Domácí tvaroh

Mléko nalijeme do hrnce a zahříváme na mírném plameni (mléko udržujeme při teplotě asi 30 °C) tak dlouho, až se sýrovina začne oddělovat od syrovátky. Celou dobu promícháváme. Na druhý hrnec si položíme cedník, který vyložíme plátýnkem. Na něj nalijeme vysráženou hmotu. Plátýnko zavážeme, zatížíme a necháme zvolna odkapávat. (Chceme-li tvaroh tvrdý, zatížíme jej závažím, aby syrovátka co nejvíce odkapala.) Překapanou syrovátku v žádném případě nevyléváme – je to velmi zdravý nápoj! Vzniklý domácí tvaroh dáme vychladit do ledničky a máme úžasnou pochoutku! Poznámka: Z 5 litrů mléka dostaneme asi 500 g domácího tvarohu. Tip: Srážení mléka můžeme urychlit přidáním chlebové kůrky.
Číst dále »
1 komentář
15 listopadu., 2016
Nápoje teplé

Ruský čaj s vodkou

2 dl vody, 1 dl pomerančového džusu, 1 kousek skořice, 3 hřebíčky, 3 lžičky černého sypaného čaje, 2 cl citronové šťávy, 5 cl vodky, třtinový cukr, plátek pomeranče na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Carpaccio z hovězí svíčkové

250 g hovězí svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, mořská sůl, čerstvě drcený černý pepř, 50 g naložených kaparů (koupíme v malé skleničce), pár černých oliv (bez pecky), kousek parmazánu, hrst čerstvé rukoly
Číst dále »
0 komentářů
3 listopadu., 2016
Pomazánky

Králičí paštika

1 kg králičích hřbetů, 1 cibule, 3 stroužky česneku, asi 4 kuličky nového koření, asi 6 kuliček pepře, cca 3 bobkové listy, 2 feferonky, 150 g vepřového bůčku, 150 g libového vepřového masa, 5 rohlíků, asi 1/4 l mléka, 150 g slaniny, 3 žloutky, trochu mletého muškátového oříšku, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hashbrown

Hashbrown je typická americká snídaňová bramborová placka. Podává se například s párečky, volským vejcem nebo fazolemi.
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2016
Polévky teplé

Polévka z růžičkové kapusty

500 g růžičkové kapusty, cca 300 g brambor, cca 300 g mrkve, 1 a 1/2 l vody, 1 kostka zeleninového bujonu, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, špetka mletého muškátového oříšku, zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
26 října., 2016
Nápoje studené

Jahodové želé s vodkou

250 ml vody, 1 balíček ovocného želé s jahodovou příchutí, 70 g cukru krupice, 250 ml vodky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky