Králíka očistíme a naporcujeme na kousky. Ty osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Poté si v hrnci rozehřejeme olivový olej a kousky králíka v něm osmahneme dozlatova ze všech stran. Přihodíme nadrobno pokrájenou cibuli a také ji trochu osmahneme. Přidáme nasekaný česnek se snítkami rozmarýnu, necháme minutku “rozvonět” a zalijeme červeným vínem. Králíka přikryjeme pokličkou a dusíme zhruba 1/2 hodiny. Podle potřeby přitom přiléváme vodu či vývar. Poté do hrnce přihodíme zelené i černé olivy a dusíme ještě asi 1/4 hodiny (aby maso bylo v závěru krásně měkké). Podle potřeby dochutíme omáčku solí a můžeme podávat. Jako přílohu ke králíku na olivách volíme bramborový knedlík, čerstvý chléb nebo třeba těstoviny.