V kastrůlku se silnějším dnem smícháme všechny ingredience kromě moučkového cukru. Promícháme a dáme na sporák na střední plamen. Pomalu přivedeme k varu a necháme probublávat asi 15 minut, dokud se všechen cukr nerozpustí,  směs se zabarví do zlatova a hmota se začne lehce táhnout (pokud kápneme vedle na talířek kapku, měla by po chvíli začít tuhnout a lepit). Jakmile dosáhneme požadované konzistence, sejmeme ze sporáku a připravíme si k ruce silikonovou podložku nebo plech vyložený pečicím papírem. Lžíci kapeme kolečka přibližně o velikost pětikoruny, jedno vedle druhého. Necháme důkladně zatuhnout. Při manipulaci s hmotou buďte opatrní, je velmi horká! Po vychladnutí a ztuhnutí pastilky odlepíme, vhodíme do misky s moučkovým cukrem a obalíme. Zlehka oklepeme, abychom je zbavili přebytečného cukru a uchováváme v plechové nebo skleněné uzavíratelné dóze. Pastilku pak nechávám při potížích volně rozpustit v ústech.