K ruce si připravíme plato na vajíčka a zdobicí sáčky. Nad vodní lázní rozehřejeme bílou čokoládu a tu rozdělíme do několika mističek (podle toho, kolik barev budeme chtít). Do každé mističky přidáme trošku potravinářského barviva a rozmícháme. Každou barvu vlijeme do jednoho zdobicího sáčku a na jeho konci uděláme malou dírku. Čokoládové vajíčko vybalíme z alobalu a nyní opatrně, abychom jej nerozlomili, tvoříme pomocí barevné čokolády nejrůznější tvary přibližně do poloviny. Vložíme do plata a necháme zaschnout. Pro urychlení můžeme vložit do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, dozdobíme také druhou polovinu a opět necháme v platu zaschnout. Hotové čokoládové kraslice můžeme naskládat například na ošatku vyloženou lýkem a vystavit na obdiv.