Nejprve si připravíme kuřecí plátky: Kuřecí prsa omyjeme, opatrně naklepeme nožem (nesmí se potrhat!) a osolíme je z obou stran. Dáme do lednice asi na 10 minut odpočinout. Poté maso potřeme olivovým olejem smíchaným s trochou sojové omáčky a opepříme mletým bílým pepřem. Opět dáme do lednice, kde necháme asi hodinu marinovat. Marinované plátky poté ogrilujeme z obou stran dozlatova. Mezitím si připravíme pomerančovou omáčku: Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, ke které přilijeme kuřecí vývar s bílým vínem. Chvíli povaříme, poté přidáme pomerančovou a citronovou šťávu a jemně nastrouhanou kůru z citronu. Omáčku osolíme a podle chuti přisladíme. Nyní si pokrájíme meloun na plátky a odstraníme jádra. Naservírujeme jej na talíře, přidáme čerstvě ogrilované kuřecí plátky a přelijeme horkou pomerančovou omáčkou. Podáváme s omytými listy zeleného salátu, ozdobené čerstvým pomerančem.