Tipy a rady

Co dělat proti elektrizování vlasů?

Co dělat proti elektrizování vlasů?

Elektrizování vlasů je nepříjemnost, která nás trápí převážně v zimě. Přečtěte si, co vlastně způsobuje elektrizování vlasů a hlavně pak naše rady, jak se můžete nechtěně naježených vlasů zbavit nebo alespoň jejich elektrizování velmi omezit.

Proč nám vlasy elektrizují?

Elektrizování je způsobeno přesušením vlasů, což má samozřejmě spojitost s mrazem a chladným počasím. Proto nejvíce vlasy elektrizují v zimě díky změně teplot (venku je zima, doma zase teplo). Také platí, že čím delší vlasy, tím více elektrizují.

Jak se elektrizování zbavit?

  1. Doporučuje se po umytí vlasů dokonale spláchnout šampon. Nesprávné opláchnutí šamponu může totiž právě elektrizování vlasů způsobit.
  2. Zkuste také vyměnit hřebeny z umělé hmoty za kartáče z přírodních štětin nebo obyčejné fény za fény s ionizátory.
  3. Proti elektrizování vlasů je vhodná rovněž kvalitní hydratační vlasová kosmetika (tedy nejen šampon, ale i kondicioner), která sedne přesně vašemu typu vlasů.
  4. Pokud máte sušší vlasy, může vám pomoci i obyčejný neparfémovaný krém na ruce, který si v malém (!) množství nanesete na ruce a poté si ho lehce vetřete do vlasů. Pozor! Ne každému typu vlasů tato varianta pomůže! Rozhodně nedoporučujeme na jemné nebo mastící se vlasy.


Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB