Kdo vyhrál balík výrobků FORTEL v hodnotě 800 Kč?

Další výherci z naší soutěže byli vylosováni. Nejste náhodou mezi nimi?

Kdo vyhrál balík výrobků

Jaro je voňavější s COOP Rádcem

Rady, recepty, poutavá témata - to je COOP Rádce.

Otevřít časopis Rádce 2/2024

Konkurz na velikonočního beránka je tu!

Jak to vypadá, když se v Čiperkově lese pořádá konkurz na velikonočního beránka? A kdo v konkurzu vyhraje? Dozvíš se v tomto čísle Čiperky.

Otevřít časopis Čiperka 2/2024

Poslední články

26 března., 2024
Zdravý životní styl

Saláty z první jarní zeleniny

Opatrně se začínáme probírat ze zimní hibernace, odkládáme svršky a roste v nás pozvolný příval jarní energie. Po dlouhých mrazivých a zamračených dnech chce naše tělo notnou dávku vitamínů. Je dobré nastartovat jej drobným detoxem a pořádnou náloží antioxidantů a minerálů.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Tipy a rady

Velikonoční menu pro kuchařské začátečníky

Pokud kulinářské umění není vaše parketa, pojďte spolu s námi objevit jednoduché velikonoční recepty. Drobné chybičky se v něm ztratí. A vy si i tak si zaručeně pochutnáte.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Recepty

Muffiny se špenátem a slaninou

200 g mraženého špenátu, 200 g anglické slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 270 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 3 bílky
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Tipy a rady

Dodržujme velikonoční svátky a zvyky!

Velikonoční svátky slavíme vždy první neděli a pondělí po prvním jarním úplňku, takže nás čekají právě nadcházející víkend. Vychutnejme si po vzoru našich předků také všechny zvyky, které je doprovázejí!
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Zdravý životní styl

Kopřiva posiluje organismus

Kopřivy nejsou jen na to, abychom z nich jednou za rok udělali špenát. Využití kopřiv je mnohem širší. Jsou celé léčivé – od oddénků přes stonky a listy až po květy – a připravit z nich můžeme i výbornou polévku či bramboráky.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Recepty

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Tipy a rady

Co se jedlo na Velikonoce?

Velikonoce se slaví již od pohanských dob jako svátek rovnodennosti. Při těchto slavnostních příležitostech se vždy podávala jídla, která lidem dávala příroda. Přinášíme vám recepty na tradiční velikonoční pokrmy jako je například zelená polévka z jarních bylinek, a to dle více než sto let staré kuchařské knihy.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Recepty

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Zeleninová jídla

Muffiny se špenátem a slaninou

200 g mraženého špenátu, 200 g anglické slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 270 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 3 bílky
Číst dále »
0 komentářů

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »
0 komentářů

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční věnec

500 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 1 balení sušeného droždí, sůl, 250 ml mléka, 1 vejce, 100 g másla, 200 g mandlí, 100 g rozinek, 2 lžíce medu, 1 lžíce smetany
Číst dále »
0 komentářů

Kopřivová polévka

150 g listů z mladých kopřiv, 1 litr zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 kelímek zakysané smetana (do polévky) – doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko, 1 žloutek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, špetka muškátového oříšku a zakysaná smetana (na ozdobu).
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová polévka

1/2 kg čerstvých špenátových listů, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 litr vývaru, 1 kelímek smetany 33% (vyzkoušejte naši smetanu Ranko), sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů

Zahradníkův salát

Na salát: hrst sedmikrásek, 6 ředkviček, hrst pampeliškových listů, 100 g cherry rajčátek a trochu řeřichy Na zálivku: 1 lžíce olivového oleje, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024

Velikonoční menu pro kuchařské začátečníky

Pokud kulinářské umění není vaše parketa, pojďte spolu s námi objevit jednoduché velikonoční recepty. Drobné chybičky se v něm ztratí. A vy si i tak si zaručeně pochutnáte.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024

Dodržujme velikonoční svátky a zvyky!

Velikonoční svátky slavíme vždy první neděli a pondělí po prvním jarním úplňku, takže nás čekají právě nadcházející víkend. Vychutnejme si po vzoru našich předků také všechny zvyky, které je doprovázejí!
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024

Co se jedlo na Velikonoce?

Velikonoce se slaví již od pohanských dob jako svátek rovnodennosti. Při těchto slavnostních příležitostech se vždy podávala jídla, která lidem dávala příroda. Přinášíme vám recepty na tradiční velikonoční pokrmy jako je například zelená polévka z jarních bylinek, a to dle více než sto let staré kuchařské knihy.
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024

Krásný trávník kdekoliv a kdykoliv

Chtěli byste mít krásný trávník? Při výběru travní směsi je klíčové zaměřit se na specifické potřeby dané plochy. V naší řadě Fortel nabízíme proto tři travní směsi – SPORT, UNIVERZÁL a DOSEV. Pojďme se podívat, v čem se liší…
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024

Češi si oblíbili automatizované 24/7 prodejny

Poslední statistiky Skupiny COOP, která je největším provozovatelem automatizovaných prodejen 24/7, ukázaly rostoucí nechuť zákazníků podřizovat se standardní otevírací době. Například v týdnu mezi Štědrým dnem a Silvestrem v těchto prodejnách celá třetina nákupů proběhla v režimu bez lidské obsluhy.
Číst dále »
0 komentářů
20 března., 2024

Hořká sůl vrátí zelenou barvu listům i jehličí

Hořká sůl je populární minerální hnojivo využívané v zahradnictví pro svůj bohatý obsah hořčíku a síry. Tyto dva prvky jsou klíčové pro zdravý růst a vývoj rostlin.
Číst dále »
0 komentářů
18 března., 2024

Jak využít divoké jarní bylinky v kuchyni

Je moc dobře, že bylinky čím dál víc nacházejí místo v pokrmech, které připravujeme. Kopřiva, medvědí česnek, pampeliška, popenec – to jsou přece přímo čarodějné přísady do jídla. Jsou plné zdravých vitamínů a minerálů, krásně voní a dodají jídlu nezaměnitelnou chuť.
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2024

Jak udělat správný kompost na zahradě

Aby nám všechna zelenina na zahradě bujela, přinášela hojnost chutných plodů a květiny se předháněly v tom, která je krásnější a barevnější, potřebují kvalitní půdu. To ví snad každý zahrádkář. Takovou zeminu umí vytvořit dobře založený a vyzrálý kompost.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024

Saláty z první jarní zeleniny

Opatrně se začínáme probírat ze zimní hibernace, odkládáme svršky a roste v nás pozvolný příval jarní energie. Po dlouhých mrazivých a zamračených dnech chce naše tělo notnou dávku vitamínů. Je dobré nastartovat jej drobným detoxem a pořádnou náloží antioxidantů a minerálů.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024

Kopřiva posiluje organismus

Kopřivy nejsou jen na to, abychom z nich jednou za rok udělali špenát. Využití kopřiv je mnohem širší. Jsou celé léčivé – od oddénků přes stonky a listy až po květy – a připravit z nich můžeme i výbornou polévku či bramboráky.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024

Špenát zpomaluje stárnutí

Všichni jistě známe tu fantastickou moc špenátu, o jejíž propagaci se zasloužil i slavný Pepek Námořník. Neobsahuje sice tolik železa, kolik se vždy tvrdilo (tato chyba vznikla posunutím desetinné čárky), ale díky mnoha minerálům a vitamínům posiluje naši imunitu a zpomaluje stárnutí.
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024

Medvědí česnek čistí tělo

Již staří Slované pěstovali medvědí česnek. A dnes zažívá v našich zahradách a kuchyních svou renesanci. Navíc kromě své výtečné chuti působí léčivě a používá se například jako přírodní antibiotikum, močopudný prostředek, mírné projímadlo nebo ke snížení krevního tlaku a čištění krve.
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024

Už jste zahájili jarní očistu?

S jarem přichází touha po lepší figuře, tělesné i duševní kondici. Pokud jste ještě neodstartovali svou letošní očistu, nabízíme návod, jak se krok za krokem dostat zpátky na koně.
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024

Co dělat proti jarní únavě?

S prvními teplými dny na některé z nás může přijít bubák jménem jarní únava. Jedná se o výstřednost moderní doby nebo se skutečně máme čeho obávat? Poradíme vám, jak byste měli změnit jídelníček, proč hledat hledat energii v přírodě, jak relaxovat ve vaně či povzbudit své tělo v sauně.
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024

Jarní jídelníček

Přestože nás možná čeká ještě pár přízemních mrazíků, jarní paprsky v nás probouzejí energii a pozitivní myšlenky. Je tedy více než žádoucí odlehčit i naše jídelníčky.
Číst dále »
0 komentářů
14 března., 2024

Zajistěte si přísun omega 3 mastných kyselin

Omega 3 mastné kyseliny jsou esenciálními nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. O co přesně jde a jak si zajistit jejich dostatek?
Číst dále »
0 komentářů
11 prosince., 2019

Domácí purpura

Chcete mít doma provoněný byt oblíbeným kořením nebo bylinkami? Vyrobit si domácí purpuru je rychlé a jednoduché. Podívejte se na náš video návod.
Číst dále »
0 komentářů
11 února., 2019

Nový Čiperka a Rádce COOP!

Další číslo časopisu Čiperka už zase vyšlo. A taky COOP Rádce! Tak šup šup do COOPu, ať na vás zbyde!
Číst dále »
0 komentářů
11 prosince., 2018

Nový Čiperka i Rádce COOP

Další číslo časopisu Čiperka už zase vyšlo! A taky další COOP Rádce! Tak šup šup do COOPu, ať na vás zbyde…
Číst dále »
2 komentáře
23 listopadu., 2018

I čerti nakupují v COOPu!

Již 171 let spolu trávíme Vánoce, i letos vám nadělíme kouzlo…
Číst dále »
0 komentářů
22 listopadu., 2018

Čertí písnička

Co dělají čerti, když náhodou nikdo nehřeší? Mají volno, a tak mohou vyrazit na pivo a přitom si pěkně zazpívat. Během natáčení čerti vypili celkem 50 litrů piva – samozřejmě nealkoholického.
Číst dále »
0 komentářů
20 listopadu., 2018

Zveme vás do kina na pohádku Čertí brko

Pohádka režiséra Marka Najbrta s názvem Čertí brko, jejímž hlavním sponzorem je řetězec COOP vstupuje do kin 29. listopadu. V hlavních rolích se představí Judit Bárdos, Jan Cina a Ondřej Vetchý. Už se na pohádku těšíte jako my?
Číst dále »
0 komentářů
18 října., 2018

Už jste soutěžili pomocí kuponů?

Už jste soutěžili o jednu z 993 cen? Pokud ještě ne, tak to musíte napravit. Máme pro vás celkem 27 soutěží s lákavými cenami!
Číst dále »
0 komentářů
21 prosince., 2017

Jak zbavit kapra kostí

Také se každý rok u štědrovečerní večeře potýkáte s nepříjemnými kostmi u kapra? My vám nyní v naše videu ukážeme, jak tento problém vyřešit jednou provždy.
Číst dále »
0 komentářů


Databáze éček

Zajímá vás, co se skrývá pod symboly E uvedenými na potravinách? Řada lidí se chybně domnívá, že všechna éčka – tedy barviva, konzervanty, emulgátory a přídatné látky – jsou škodlivá a je lepší se jim zcela vyhnout. Není to pravda. Mezi přídatnými látkami se totiž vyskytují látky přírodního charakteru (např. včelí vosk) nebo látky zdraví prospěšné (např. vitamíny).

Pro tento výraz jsme nenašli žádné výsledky